Trine Kent  

Kunstneren Trine Kent

Jeg er født i 1976 og er vokset op i det skønne Odsherred, som også er afbilledet i mange af mine malerier. Jeg er autodidakt, men har tegnet og malet hele mit liv.


Jeg er fast medlem af kunstnersammenslutningen Morild og har mit eget atelier/galleri i forlængelse af min bolig.


Siden 2006, har jeg taget imod portrætbestillinger, lavet opgaver/vægmalerier for Børnehuset Næsdal og kom på daværende tidspunkt også i finalen 2 år træk ved Malekonkurrence i Odense. Næste skridt tog jeg dog først i februar 2017, hvor jeg valgte begynde at udstille mine værker.


Jeg glædes over at kunne skabe noget, der indimellem rør og forbinder andre med tidligere minder, sanseindtryk og skaber nye historier hos modtageren.

Jeg har en forkærlighed for det levende menneske, naturen og farvernes samspil samt forholdet mellem lys og skygge. Jeg arbejder oftest med akrylmaling og arbejder med flere lag. Jeg har dog også genfundet min tegneglæde og arbejder nu også med pen og papir. 

Danmarks bedste portrætmaler ...

I 2018 blev jeg kontaktet af en caster fra DR1, som havde set mine værker og opfordrede mig til at sende en ansøgning til programmet. Jeg var så heldig, at de kompetente dommere også valgte, at jeg skulle være en del af programserien. Jeg trådte her langt udover min komfortzone og kæmpede med en tidsramme, der ligger langt fra mit normale forbrug. Jeg gik ikke videre i konkurrencen, men fik til gengæld nogle helt fantastiske oplevelser og mødte en masse skønne mennesker i processen. Programmet løb over skærmen i januar 2019.